מתאונות עבודה ועד אובדן כושר עבודה: מדריך הזכויות לעובד

תאונות עבודה גובות את חייהן של עשרות עובדים מדי שנה, ואילו פוגעות בבריאותן של רבים אחרים. בשנים האחרונות המודעות לגבי תאונות עבודה עלתה באופן משמעותי, לא מעט בעקבות תאונות עבודה חמורות שהגיעו לכותרות – בעיקר בענף הבנייה. אולם, ענף הבנייה הוא לא הענף היחיד שבו מתרחשות תאונות עבודה ולכן חשוב שכל עובד ידע כי במידה והוא נפגע, הוא זכאי למגוון רחב של זכויות שנועדו לסייע לו להתמודד עם הנזקים בעקבות התאונה, לרבות אובדן כושר עבודה. אז מהי תאונת עבודה וכיצד תוכלו לממש את זכותכם ע"פ חוק? להלן מדריך מיוחד לעובד.

מהי תאונת עבודה וכיצד היא מוגדרת בחוק?

ע"פ החוק במדינת ישראל, תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שהתרחשה תוך כדי העבודה ועקב ביצוע העבודה, כאשר אצל עצמאיים תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שהתרחשה תוך כדי העבודה. שימו לב כי גם תאונה שהתרחשה בדרך או בחזרה ממקום העבודה תוגדר ברוב המקרים כתאונת עבודה, אולם בחלק מהמקרים ייתכן קושי בהוכחה מאחר ולעיתים התאונה מתרחשת בזמן הפסקה שאינה מוגדרת בזמן שעות העבודה. דרך אתר Rlaw בכתובת https://www.rlaw.co.il/ ניתן לקבל מידע נוסף אודות ההגדרה המשפטית של תאונת עבודה, כמו גם מידע נוסף ויקר ערך בעבור מיצוי זכויות.

מתאונות עבודה ועד אובדן כושר עבודה: מדריך הזכויות לעובד

מהן הזכויות המגיעות לעובדים שנפצעו במסגרת העבודה?

תהליך של מיצוי זכויות במסגרת תאונות עבודה הוא תהליך שכל עובד צריך לעבור, וזאת בכדי לקבל פיצוי כספי אודות הנזקים שנגמרו לו בעקבות התאונה. עם זאת, בכדי לבצע הליך של מימוש זכויות נדרש לפנות למוסד לביטוח לאומי לטובת ביצוע הליך שבמסגרתו תוכלו לקבל הכרה כנפגעי תאונת עבודה. במסגרת ההליך בוחנים את טיב הפציעה ממנה אתם סובלים וקביעת אחוזי נכות. באם קבע המוסד לביטוח לאומי כי אינכם יכולים לשוב למקום העבודה באופן זמני או קבוע, תקבלו דמי פגיעה בגובה של 1,114 ₪ (נכון לשנת 2021) בנוסף לגמלת נכות מהעבודה, וזאת בתנאי כי בעקבות הפציעה נותרם עם נכות קבועה. ההתמודדות מול ביטוח לאומי היא התמודדות לא פשוטה מאחר וישנם פרמטרים בירוקרטיים רבים הכוללים את הגשת הבקשה לדמי פגיעה, קבלת הסכום, הגשת תביעה נוספת לאחוזי נכות, בדיקה המתבצעת ע"י צוות רפואי שבוחן את מצבכם הרפואי לטובת קביעת אחוז נכות ולאחר מכן החלטת הוועדה. לכן, ליווי מקצועי מצד עורך דין המתמחה בתחום הוא חשוב מאוד לטובת קביעת אחוזי הנכות ובהתאם לכך גם מימוש הזכויות מבחינת הקצבה המגיעה לכם כחוק.

זכויות נוספות אותן חשוב להכיר

קופות החולים בישראל מציעות מימון מלא או כמעט מלא בעבור נפגעי תאונת עבודה. בין הזכויות אותן ניתן לממש במסגרת הקופה ניתן למנות בין היתר מימון בעבור אמבולנס באם הוזמן, החזר תשלומים בעקבות תרופות והליכים רפואיים שבוצעו בעקבות התאונה וכן זכאות למימון של ציוד רפואי, באם אכן נדרש. בנוסף, בעקבות ההיעדרות מהעבודה אתם זכאים לקבל מטעם המעסיק שלכם צבירת ותק בעבור דמי הבראה, בעקבות פסיקה של בית הדין לעבודה אשר קבע כי עובד שנעדר ממקום עבודתו במקום תאונת עבודה אינו זכאי לשכר אבל כן זכאי לצבירה של זכויות סוציאליות, כולל פיצויי פיטורין במידה והועסק מעל לשנה באותו מקום עבודה. בזמן שאתם מקבלים את דמי הפגיעה, המעסיק אינו רשאי לנכות את ימי המחלה שלכם או לפטר, אלא אם כן הסכמתם לכך בעקבות אובדן כושר עבודה שמונע מכם להמשיך בעבודתכם.

לסיכום, מיצוי זכויות בתחום של תאונות עבודה הוא חשוב לטובת איכות החיים שלכם – בייחוד אם הפציעה שלכם הותירה אתכם עם נכות קבועה. היכנסו לאתר Rlaw לטובת קבלת פרטים נוספים וכן התייעצו עם עורך דין המתמחה בתחום, כל זאת לטובת מיצוי זכויות מלא אשר מגיע לכם כחוק.

נגישות