התקפי חרדה אינם פשוטים, במיוחד כאשר הם תוקפים אותנו במקומות לא צפויים וגורמים לנו לתחושה של חוסר שליטה. אנשים רבים סובלים מהתקפי חרדה וההתקפים יכולים לבוא לידי ביטוי בכל מיני צורות, כמו אובדן תחושה בגוף, אי שקט, תחושת פאניקה, מחשבות טורדניות ותחושה של חוסר אונים. אז מה אפשר לעשות כשהחרדה תוקפת אותנו דווקא בזמן העבודה, כשאנחנו צריכים להמשיך את היום ולתפקד מול אנשים אחרים? הרי לכם מספר שיטות להתמודדות מהירה עם התקף חרדה.
עשו דמיון מודרך
דמיון מודרך ידוע כמסייע במצבים של סטרס, פחד, טראומה, חרדות, דיכאון ועוד, ולכן מדיטציות המבוססות על שיטה של דמיון מודרך עשויות לעזור מאוד במצב כזה של התקף חרדה. דמיון מודרך הוא אומנם כלי שמומלץ לתרגל על ידי הנחייה חיצונית, אך לאחר מספר תרגולים כאלו תוכלו לתרגל אותו גם באופן עצמאי. באמצעותו, תוכלו לשחרר פחד, כעס, אשמה ושלל רגשות עצורים אחרים שגורמים לכם לתחושות כבדות, ועל ידי תהליך הרפיה עמוק תוכלו להגיע למצב של רגיעה ותרגישו שיפור משמעותי בתסמיני ההתקף.
דברו עם אנשים
לעתים דווקא לדבר על ההתקף ברגע שהוא מתרחש עם אנשים אחרים, בין אם הם קולגות, חברים או בני משפחה, עשוי מאוד לעזור בזמן התקף חרדה. אם יש לכם קולגה בעבודה שאתם מרגישים בנוח עמו, שתפו אותו בתחושות שלכם. כאשר אנחנו נמצאים במצב של קושי או חוסר אונים, בדרך כלל לא פשוט לנו להודות בזה, אבל אם תדברו עם אנשים אחרים זה יזכיר לכם שאינכם לבד ומפלס החרדה עשוי לרדת.
תנו לחרדה להיות
יש הרבה דרכים שבאמצעותן אפשר "להילחם" בהתקף, אבל לפעמים דווקא הניסיון להדוף את ההתקף עלול להחמיר את תסמיניו ולהביא לחרדה גדולה יותר. נסו להסביר לעצמכם, אפילו בקול רם, שאתם לא במצב של סכנה אמיתית ופשוט תנו לחרדה להיות עד שתחלוף. ברגע שתקבלו את העובדה שההתקף לא מסכן אתכם, יהיה לכם יותר קל לקבל אותו.
נסו להתרכז במה שאתם עושים
שיטה נוספת להתמודדות עם חרדה היא להתרכז במה שאתם כבר עושים. החרדה עשויה לחלוף כאשר אתם ממקדים את תשומת הלב שלכם בדברים אחרים, כמו עבודה. אם אתם נמצאים בעבודה, ולא משנה מה סוג העבודה שאתם מבצעים, תתרכזו במה שמוטל עליכם לעשות עד שהחרדה תחלוף. כמו כן, תוכלו לנסות להתרכז בדברים אחרים, כמו הנשימות שלכם או ספירה מ-1 עד 10.
פנו לטיפול
כל דרכי ההתמודדות המפורטות לעיל אומנם עשויות לסייע לכם להתמודד עם התקף חרדה, אך אינן מהוות פתרון לטווח ארוך אם אתם סובלים מהתקפי חרדה באופן תדיר. לכן, אם התקפי החרדה שלכם חוזרים על עצמם, אנחנו ממליצים לפנות לטיפול אצל מטפל מקצועי, עמו תוכלו לדבר על החרדה שלכם ולנסות להבין מה שורשה. מטפלים מתחום בריאות הנפש יוכלו להציע לכם דרכי התמודדות נוספות עם התקפי החרדה שלכם, ובמידת הצורך יוכלו להציע לכם טיפול תרופתי.
סיכום
לסיכום, לא מעט אנשים עשויים לסבול מהתקפי חרדה בשלבים שונים בחייהם, וכל אחד מוצא את דרך ההתמודדות המתאימה לו שמסייעת לו לעבור התקפים אלה בשלום. בכל מקרה, אם אתם חווים התקפי חרדה בתדירות החוזרת על עצמה, אנחנו מציעים לכם לפנות לטיפול אצל גורם מקצועי מתחום בריאות הנפש שיוכל להעניק לכם את כל הכלים להתמודדות עם ההתקפים, לצמצום היקפם ואפילו למניעתם.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.