עובדים ביחד: איך שומרים על הבריאות וההיגיינה במרחב עבודה משותף?

בריאות והיגיינה בעבודה

מקומות עבודה משותפים הם נפלאים עבור מי שעובד בהם. הם מאפשרים לתחזק חיי חברה גם בגילאים מבוגרים יותר ונותנים את ההזדמנות ליצור קשרים חברתיים חדשים, הם מאפשרים לארגונים לצמוח ולהתפתח מתוך הקרבה והשיתוף בין העובדים והם בעיקר מהווים קרקע מצוינת עבור כל עובד לצמיחה אישית וביטוי עצמי. יחד עם זאת, כמובן שיש סיכונים ואתגרים מסוימים בסביבות עבודה מהסוג הזה, בעיקר כאשר מסתכלים על הדברים מנקודת המבט של שמירה על היגיינה וניקיון, דבר שהתחדד לכולנו במיוחד מאז משבר הקורונה. חשוב לשים לב שזה לא אומר שאי אפשר לעבוד יחד בחללים משותפים, אלא שי שלהקפיד על היגיינה וניקיון, ואם יודעים להתייחס לנקודות החשובות אפשר בהחלט לעשות זאת בלי בעיה מיוחדת. בואו נדבר על כמה נקודות חשובות בנושא.

אחריות אישית – השתלמויות ושיחות חתך

בראש ובראשונה, עוד לפני שנדבר על יצירת סביבת עבודה היגיינית ונקייה, בואו נדבר על האחריות האישית של כל עובד. לכל אחד מאיתנו יש אחריות בראש ובראשונה כלפי עצמו, ובהמשך גם כלפי העובדים אחרים. על כן, חשוב לחדד את הדברים הללו ולהסביר איך כל אחד יכול לשמור על עצמו מפני חיידקים ונגיפים, ומה כל אחד מאיתנו יכול לעשות את מנת לצמצם את הסיכון הסביבתי. לצורך העניין הזה מומלץ בהחלט לבצע השתלמויות, הדרכות ושיחות ריענון על מנת לחדד נקודות חשובות. חשוב לדעת על חיזוק מערכת החיסון אצל מבוגרים, לדבר על הדרכים לשמירה על היגיינה ואפילו ליצור נהלים ברורים שכולם מכירים ועוקבים אחריהם.

שטיפת ידיים

מכאן, חשוב מאד לחדד את החשיבות של שטיפת ידיים על בסיס קבוע. רבים מהחיידקים והווירוסים עוברים אלינו דרך חפצים שעוברים בינינו, או דרך מגע ישיר בין העובדים, ולאחר מכן דרך מגע שלנו בפנים (האדם הממוצע נוגע כמה מאות פעמים בפניו במהלך היום). באופן כללי מומלץ לצמצם מגע ולהשתדל להעביר פחות חפצים (כמו ציוד משרדי) מאחד לשני, אבל כדי למנוע כמה שפחות הדבקות, חשוב מאד לרחוץ ידיים מספר פעמים ביום, בפרט לאחר ביקור בשירותים ולפני האוכל, אבל מומלץ לעשות זאת באופן כללי עוד 3-4 פעמים בכל יום.

שמירה על מרחב אישי

עוד דבר שבהחלט חשוב להקפיד עליו, הוא השמירה על המרחב האישי שלכם. רוב העובדים חולקים חדרים עם אנשים נוספים וזה בסדר גמור, אבל גם כאן אפשר בהחלט ליצור שגרה בה לכל עובד יש את המקום המוגדר שלו. כאשר אתם ניגשים לעובדים אחרים, השתדלו לשמור על מרחק סביר ואין צורך לעמוד קרוב ולהסתודד, מה שמגביר את הסיכוי להידבק במחלות ונגיפים מסוגים שונים.

שמירה על התברואה

לבסוף, חייבים לדבר על נקודות התורפה התברואתיות במשרדים – תאי השירותים והמטבח. אם לא מנקים את המקומות הללו בתדירות גבוהה או במידה מספקת – גשו אל מי שאחראי על כך במשרד והעירו על כך. מעבר לכך, הקפידו אתם בעצמכם לשמור על הניקיון של התאים, לרחוץ ידיים היטב עם סבון לאחר הביקור בשירותים, לעשות כך גם לפני שאתם מתיישבים לאכול או להכין אוכל, והקפידו לשמור על סביבת המטבח נקייה, במיוחד אם הכנתם בעצמכם את האוכל ונוצר הרבה לכלוך ובלגן.

חשוב לשים לב כי עבודה בחללים משותפים בהחלט לא צריכה להיות בעייתית מבחינת ההיגיינה אם מקפידים ביתר שאת על הדברים הללו. כל עובד צריך לקחת אחריות אישית במובן הזה, ואם אתם רואים שיש בעיה ברמת המשרד, זה בהחלט מחובתכם ליידע על כך את כל מי שצריך.

נגישות