שינה טובה – לפרודוקטיביות גבוהה: איך להירדם מהר ולישון כמו שצריך לפני יום חדש

כעובדים, אתם בוודאי מכירים את הסיטואציה שבמסגרתה לאחר יום ארוך מאוד של עבודה, אתם מרגישים עייפות כבדה אך לא מצליחים להירדם. מדובר בתופעה מוכרת ונפוצה מאוד בעידן המודרני, לא מעט בזכות ואולי בגלל החשיפה המתמדת למסמכים, גירויים קבועים בדמות הודעות וואטספ וכן שעות עבודה ארוכות שאינן מסתיימות רק במסגרת של המשרד אלא גם גולשות לשעות הקטנות של הלילה. אם גם אתם מתקשים להירדם, זה הזמן לקרוא את המדריך אותו ערכנו במיוחד בעבורכם, כל זאת מתוך מטרה ליצור שינה איכותית שתכין אתכם לקראת יום חדש ותאפשר לכם ליצור פרודוקטיבות שיא. איך בדיוק עושים את זה? להלן כל הפרטים:

הקפדה על ניקיון

החשיבות של סדר וארגון ידועה לכולם, אולם רבים אינם מודעים לעובדה כי הניקיון הוא גם מרכיב משמעותי שאותו צריך לקחת בחשבון כאשר רוצים ליצור שינה איכותית. הקפדה על הניקיון היא חיונית. כמה טיפים שיכולים לסייע בכך כוללים בין היתר החלפה של המצעים פעם בשבוע, שאיבה של המזרן אחת לשבועיים וכן יצירת קשר עם חברה המתמחה בתחום של ניקוי מזרנים, לטובת חיטוי של המזרן מחיידקים כמו גם קרדית האבק. בנוסף, רצוי לבחור מבעוד מועד מזרן עשוי לטקס מאחר והוא מזרן אידיאלי שדוחה את האבק ובהתאם לכך מאפשר לכם ליצור סביבת שינה נעימה, נקייה והיגיינית.

פעילות גופנית כשעתיים לפני השינה

העידן המודרני מציב קשיים רבים בפני עובדים שמרגישים כי שעות העבודה המרובות משפיעות גם על החיטוב. אם אתם מתאמנים ורוצים ליצור תמהיל אימונים אפקטיבי, רצוי לקיים את הפעילות הספורטיבית כשעתיים לפני השינה, מתוך מטרה שלא להגיע למיטה כאשר רמות האדרנלין כתוצאה מהאימון נוסקות.

החשכת החדר

על מנת להירדם ולהימנע מהסחות דעת רצוי לסגור את כל המכשירים החשמליים – החל מטלוויזיה ועד הרחקה של מכשיר הסלולר מהמיטה. בנוסף, הקפידו לסגור את כל החלונות, כל זאת מתוך מטרה להחשיך את החדר ובכך להוביל לאיזון של השעון הביולוגי שלכם. אם אתם עדיין מתקשים להירדם, אפשר בהחלט לקרוא ספר או מאמר למשך מספר דקות, מתוך מטרה לעייף את העיניים ובהתאם לכך להירדם מהר, ועמוק.

האזנה למדיטציה

ההשפעות של מדיטציה על הגוף נחקרו ועדיין נחקרות על ידי חוקרים מובילים, כאשר אחת המסקנות המרכזיות של מדיטציה על הגוף היא היכולת להירגע ולהשקיט את המחשבות הטורדניות שלא פעם גורמות לקשיים בהירדמות. האזינו למדיטציה שמתמקדת בשינה דרך פלטפורמות כמו יוטיוב, ובתוך פרק זמן קצר של תרגול כבר תוכלו להרגיש כיצד אתם נרגעים ובהתאם לכך גם נרדמים. בעבור מי שלא התנסה בעבר במדיטציה התרגול עשוי להיות קשה, אולם עם הזמן ניתן בהחלט להרגיש טוב יותר – גם ברובד של השינה אבל גם ברבדים אחרים, כמו למשל הפחתת סטרס.

שינה טובה - לפרודוקטיביות גבוהה: איך להירדם מהר ולישון כמו שצריך לפני יום חדש

שעות קבועות

על מנת להרגיל את הגוף להירדם במהירות, צריך להקפיד על שינה בשעות קבועות. רבים מהעובדים עושים טעות ונכנסים למיטה כשעה ואפילו שעתיים לפני השינה, ומוצאים את עצמם מתמודדים עם לא מעט מחשבות כמו גם פעילויות שאינן קשורות בשינה. על כן, הקפידו להיכנס למיטה כרבע שעה עד עשרים דקות לפני השינה, ולקום באותה השעה באופן קבוע.

לסיכום

על מנת להגדיל את הפרודוקטיביות בעבודה ולהתכונן ליום חדש, עברו על הטיפים אותם הצגנו לכם כאן, כל זאת מתוך מטרה ליצור שינה איכותיות וטובה, לאורך זמן ולמרות הלו"ז הצפוף שלא פעם מקשה על עובדים להירדם, ולקבל בהתאם שינה איכותית ומרעננת.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות